چمبر حرارتی و برودتی یا محفظه آزمون سرد و گرم
چمبر حرارتی و برودتی (Thermal Testing Chamber)
چمبر حرارتی و برودتی به محفظه ای اطلاق می شود که امکان انجام آزمون را در بازه های دمایی سرد و گرم داشته باشد.
به عبارتی دیگر و به زبانی ساده تر، این نوع چمبر، آون و فریزر را تواماً در یک محفظه دارد.
از این دستگاه برای انجام آزمون های مختلف در زمینه های متفاوت استفاده می شود.کارایی این چمبر تماماً به استاندارد تعریف شده ی صنایع بستگی دارد که این استاندارد ها نیز با توجه به نوع قطعه یا نمونه ای که قرار است تست شود تعریف شده اند.
بازه ی دمایی رایج برای این دستگاه، در دمای سرد از دمای محیط الی 40-، 60- و 80- درجه سانتی گراد و در دمای گرم از دمای محیط الی 120+، 160+ و 180+ درجه سانتی گراد می باشد.
پارامتر مهم دیگر در این دستگاه و در تمام دستگاه های آزمایشگاهی، دقت است.
منظور از دقت در این دستگاه ها، دقت یکنواختی و پایداری دما است.پارامتری که می تواند از 0/5± تا 5± درجه سانتی گراد بسته به نوع استفاده و استاندارد، متفاوت باشد.
چمبر های حرارتی و برودتی در صنایع مختلفی مانند برق، مخابرات، خودرو و قطعات آن، الکترونیک و ... جهت تست نمونه های به کار گرفته شده در این این صنایع و همچنین بررسی دوام و مقاومت آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.
چه پارامتر هایی برای شما به عنوان یک مشتری در تهیه ی چمبر های سرد و گرم حائز اهمیت است؟
بارز ترین نکته این می باشد که چمبر سرد و گرم را جهت انجام چه نوع تستی و درچه صنعتی می خواهید استفاده کنید.
پس دامنه کاربرد این دستگاه و هم چنین آگاهی از رنج دمایی مورد نیاز و استاندارد تعریف شده جهت انجام آزمون مورد نظر خود، بازه ی انتخاب شما را محدودتر کرده و باعث می شود، دستگاهی را تهیه کنید که کاملاً با موارد یاد شده مطابقت داشته باشد.
آرمینکو همیشه تاکید شدیدی بر روی انجام آزمون کالیبراسیون هنگام خرید دستگاه و حتی انجام آن، در طول دوره ی استفاده از دستگاه، را دارد؛ تا همواره انجام آزمون ها با دقت بالاتر و صحت بیشتری انجام شوند.
به طور خلاصه اگر قصد تهیه چمبر سرد و گرم داشتید، حتماً موارد زیر را بررسی و نهایی نمایید:
1- قطعه مورد آزمایش و در نتیجه ابعاد درخواستی
2- استاندارد مورد آزمایش و در نتیجه نحوه ی انجام آزمون و استخراج محدوده دمایی و دقت مورد نظر
3- انجام کالیبراسیون هنگام خرید دستگاه و سپس بازدید های دوره ای در قالب کالیبراسیون های مجدد و یا بازبینی
- ۹۶/۰۴/۰۳